Kimchi recept: zo maak je dit traditionele Koreaanse gerecht

Wil je zelf Kimchi maken? Het lijkt misschien lastig, maar het is prima te doen. Je moet alleen wel wat geduld hebben en vooruit plannen. Hierbij vind je een makkelijk Kimchi recept. Veel plezier!

Zoek je uitleg over Kimchi? Lees hier wat Kimchi is.

Basisrecept Kimchi

Ingrediënten

  • 1 Napa-kool of Chinese koop
  • 1/4 kopje zout
  • 6 kopjes water
  • 1/2 kopje Koreaanse chilivlokken (Gochugaru)
  • 1/4 kopje vissaus
  • 1/4 kopje gezouten garnalen (Saeujeot)
  • 1/4 kopje suiker
  • 8 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk gember, gehakt
  • 1 bosje lente-uitjes, dun gesneden

Je hebt bij voorkeur een glazen weckpot nodig om je eigen Kimchi in te bewaren. Omdat Kimchi gaat fermenteren kan er druk op de pot komen te staan, dus af en toe de pot ‘ontluchten’ is noodzaak.

Instructies

  • Spoel de kool af, snijd de kool in delen en verwijder de (harde) kern. Doe het daarna in een grote kom.
  • Meng in een aparte kom het zout en het water tot het zout is opgelost. Giet het mengsel over de kool en laat het 2-3 uur staan.
  • Giet de kool af met koud water. Zet het op z’n kop om uit te lekken.
  • Meng in een grote kom de Koreaanse chilivlokken, vissaus, gezouten garnalen, suiker, knoflook, gember en lente-uitjes.
  • Voeg de uitgelekte kool toe aan de kom met het kruidenmengsel en meng alles tot de kool gelijkmatig bedekt is.
  • Breng het mengsel over in een grote pot of bak met een goed sluitend deksel. Druk het mengsel naar beneden om eventuele luchtbellen te verwijderen en zorg ervoor dat de kool volledig ondergedompeld is in de vloeistof.
  • Sluit de pot of container af en laat deze 2-3 dagen op kamertemperatuur staan om de smaken te laten versmelten en de kool te laten fermenteren.
  • Zet de pot na 2-3 dagen in de koelkast en laat het nog eens 1-2 weken fermenteren.

In de koelkast is je eigengemaakte kimchi vervolgens enkele maanden houdbaar. Wel af en toe even de druk laten ontspannen door je pot kort te openen.

Geniet van je zelfgemaakte Kimchi! Je kunt het eten als bijgerecht of gebruiken in andere gerechten. Het is een heerlijke en smaakvolle toevoeging aan elke maaltijd.

Misschien wil je dit ook lezen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *