Boseong Green Tea Fields - AllesoverKorea.nl

De Boseong Green Tea Fields zijn een unieke en mooie toeristische bestemming in de provincie Boseong in de provincie Zuid-Jeolla in Zuid-Korea. De velden zijn de thuisbasis van duizenden theeplanten die zich uitstrekken over de glooiende heuvels, waardoor een schilderachtig landschap van weelderige groene theestruiken ontstaat. Het gebied staat vooral bekend om zijn hoogwaardige groene thee, die wordt verbouwd volgens traditionele methoden die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

De theevelden liggen midden op de berg, waar het klimaat mild is en de bodem rijk is. De perfecte omstandigheden voor het kweken van thee zijn hier gecreëerd en het resultaat is een thee die bekend staat om zijn delicate smaak en aroma. Bezoekers kunnen meer te weten komen over de geschiedenis en het proces van de productie van groene thee in Zuid-Korea, maar ook verschillende soorten groene thee proeven en theebladeren kopen om mee naar huis te nemen.

Theeplantage rondleiding

Bezoekers van de Boseong Green Tea Fields kunnen een rondleiding door de theeplantage maken en leren over de traditionele methoden die worden gebruikt om de theebladeren te verwerken. Ze kunnen ook een theemuseum bezoeken, dat een dieper inzicht geeft in de geschiedenis en cultuur van de theeproductie in Zuid-Korea. Er is ook een park met theethema, waar bezoekers een traditionele theeceremonie kunnen zien en leren hoe ze op traditionele wijze thee kunnen zetten.

Boseong Green Tea Fields - AllesoverKorea.nl

Wanneer moet je Boseong Green Tea Fields bezoeken?

De Boseong groene theevelden zijn vooral mooi tijdens de lente- en zomermaanden wanneer de theeplanten in volle bloei staan en de bladeren levendig groen zijn. De beste tijd om te bezoeken is eind april tot begin mei, wanneer de theevelden op hun mooist zijn. Het is een perfect moment om een wandeling door de velden te maken, te genieten van de frisse lucht en het adembenemende uitzicht op de theeplanten en de omliggende bergen in je op te nemen.

Naast de theevelden biedt het gebied ook een aantal andere bezienswaardigheden, zoals de nabijgelegen theeplantage Daehan Dawon, de eerste theeplantage in Korea.

Over het algemeen zijn de Boseong Green Tea Fields een must see bestemming voor iedereen die meer wil weten over de traditionele cultuur van de Zuid-Koreaanse theeproductie en wil genieten van het prachtige landschap. Je kunt niet alleen leren over de theecultuur, maar ook genieten van de prachtige natuur en even bijkomen van het drukke stadsleven.

Misschien wil je dit ook lezen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *