Top 10 dingen om te doen in Gwangju, Zuid-Korea

Gwangju, gelegen in het zuidwestelijke deel van Zuid-Korea, is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. In dit artikel vind je de top 10 dingen om te doen in en rondom Gwangju!

Gwangju National Museum

Dit museum biedt een kijkje in de geschiedenis van Gwangju en de omliggende regio, met tentoonstellingen over alles van oude artefacten tot hedendaagse kunst.

Nationale Begraafplaats

Deze begraafplaats is een plechtige herinnering aan de Gwangju-opstand van 1980, toen burgers protesteerden tegen de militaire dictatuur en werden neergehaald. Hier kun je je respect betuigen aan de slachtoffers van dit gebeuren.

Gwangju Art Street

Deze straat is vol met met galerijen, kunstwinkels en studio’s, waardoor het een geweldige plek is voor kunstliefhebbers om te verkennen.

Asia Culture Centre

Dit grote culturele complex (te zien op de headerfoto) biedt verschillende tentoonstellingen, uitvoeringen en evenementen met betrekking tot de Aziatische cultuur.

Boseong groene thee plantage

Deze prachtige theeplantage biedt bezoekers de kans om meer te weten te komen over de geschiedenis en het proces van de productie van groene thee in Zuid-Korea. Lees ook Boseong Green Tea Fields bezoeken: tips en uitleg.

Gwangju World Cup stadion

Dit stadion is gebouwd voor de FIFA World Cup van 2002 en biedt rondleidingen voor mensen die geïnteresseerd zijn in sport en architectuur.

Oryukdo Skywalk

Deze populaire plek biedt een panoramisch uitzicht op de oceaan en de nabijgelegen eilanden.

Damyang Bamboo Forest

Dit pittoreske bamboebos herbergt meer dan 1.400 bamboebomen en is een populaire plek om te wandelen en te picknicken. Lees ook Damyang Bamboo Forest bezoeken: tips en uitleg.

Mudeungsan National Park

Dit nationale park biedt een verscheidenheid aan wandelpaden door een prachtig berglandschap, evenals de mogelijkheid om een verscheidenheid aan planten- en dierenleven te zien.

Winkelen in de stad

Gwangju kent een gezellige binnenstad waar je goed kunt winkelen. Naast bekende winkels zoals Zara en H&M zijn er veel lokale shops te vinden.

Nog meer doen in Gwangju

Naast deze leuke dingen om te doen biedt Gwangju ook een keur aan heerlijke lokale gerechten, zoals Makguksu (boekweitnoedels) en Maeuntang (pittige visstoofpot). De stad organiseert het hele jaar door ook een aantal festivals, zoals de Gwangju Biënnale en het Gwangju World Music Festival.

Misschien wil je dit ook lezen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *