Winter in Zuid-Korea: dit kun je allemaal doen

De winter in Zuid-Korea kan behoorlijk koud zijn, maar er zijn veel leuke activiteiten te doen. Een populaire activiteit is skiën of snowboarden in een van de vele skigebieden in het land. Lees hier wat je in de winter allemaal in Zuid-Korea kunt doen!

Wintersport in Zuid-Korea

Het meest bekende skigebied in Zuid-Korea is het Yongpyong Ski Resort, gelegen in Pyeongchang. Het biedt een breed scala aan pistes voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Lees hier meer over wintersport in Zuid-Korea.

IJsvissen

Een andere populaire winteractiviteit is een bezoek aan het ijsvissersdorp Hwacheon. Bezoekers kunnen ijsvissen uitproberen of professionele ijsviswedstrijden bijwonen. Je kunt ook een wandeling maken over de bevroren rivier en genieten van het prachtige winterse landschap van het dorp. Lees ook Hwacheon bezoeken in de winter: een aanrader.

Warmwaterbronnen

Voor degenen die van warmwaterbronnen houden, heeft Zuid-Korea veel natuurlijke warmwaterbronnen die in de winter bezocht kunnen worden. Een populaire warmwaterbronbestemming zijn de verwarmde badhuizen van Daecheon Beach. Het strand wordt omgetoverd tot een winterwonderland, met verwarmde badhuizen en warmwaterbronnen waar bezoekers van kunnen genieten.

Als je op zoek bent naar iets meer cultureels, dan is een bezoek aan het Hwaseong fort in Suwon een must. Het fort is gebouwd in de 18e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De vestingmuren zijn in de winters ’s nachts verlicht, wat zorgt voor een mooie en unieke ervaring.

Kerstmarkten in Zuid-Korea

Andere populaire winteractiviteiten zijn het bezoeken van de kerstmarkten en festivals, zoals het Seoul Christmas Festival. Veel steden in Zuid-Korea hebben ook kerstlichtshows waar je van kunt genieten.

Eten in de winter

Een ding dat je niet mag missen is de traditionele Koreaanse keuken. Tijdens de winter serveren veel restaurants traditionele Koreaanse gerechten zoals Dakgalbi (pittige geroerbakte kip) en Kimchi-jjigae (kimchi-stoofpot) waar je warm van wordt.

Ten slotte is Zuid-Korea ook de thuisbasis van een aantal indooractiviteiten zoals het bezoeken van musea en kunstgalerijen, winkelen en het bezoeken van de vele K-popconcerten en optredens die plaatsvinden tijdens de wintermaanden.

Kortom, Zuid-Korea biedt in de winter een breed scala aan activiteiten, van skiën en snowboarden tot warmwaterbronnen en culturele ervaringen. Tijdens de koude wintermaanden is er voor ieder wat wils!

Misschien wil je dit ook lezen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *